Home   Opvang aanbod   BSO KidS WerelD

BSO KidS WerelD

 

Welkom bij de leukste BSO van Colmschate en Rivierenwijk!

Waarom is onze buitenschoolse opvang de leukste BSO van Colmschate en Rivierenwijk?

Onze buitenschoolse opvang is een zelfstandige en flexibele opvang. Wij bieden een breed aanbod aan activiteiten en workshops waar uw kind aan kan meedoen. Hierdoor blijft de buitenschoolse opvang altijd avontuurlijk en uitdagend! Dus kom ook spelen bij BSO KidS WerelD

U kunt altijd contact met ons opnemen als u vragen heeft en nodigen u graag uit voor een rondleiding.

Activiteiten  Wij onderscheiden twee soorten activiteiten:

Vrij spel;

Kinderen bepalen zelf wat zij gaan doen, hoe lang en met wie. Zij kunnen in principe zelfstandig aan de slag. De pedagogisch medewerker heeft een minimale bemoeienis; meer een ondersteunende en begeleidende rol. Voorbeelden: Vrij buiten spelen in zandbak, klimrek, hangen, fietsen, voetballen, tikkertje spelen, een gezelschapsspel spelen enz.

Open activiteiten;

De pedagogisch medewerker bereidt iets voor. Kinderen kunnen kiezen: Hier aan mee te doen, hier niet aan mee te doen of later in te stromen. De activiteit heeft meer “inhoud” dan vrij spel. Het is iets dat de pedagogisch medewerker bewust aanbiedt en van te voren is voorbereid en er is tijd voor vrij gemaakt.

Voorbeelden: – Estafetteloop (van te voren uitgezet en bedacht); – Kookactiviteit; – Naar het bos voor een spel of een natuurtocht; – Een paar weken achter elkaar werken aan een vogelhuisje; Een kleurplaat aanbieden of ter plaatse tikkertje spelen valt hier niet onder. Dit valt onder vrij spel.

De belangrijkste uitgangspunten bij het activiteiten aanbod zijn:

• Tijd hebben om lekker niets te doen blijft belangrijk;
• Het aanbod wordt mede door en met behulp van de keuzes van kinderen bepaald;
• Wij bieden vertrouwde activiteiten, maar bieden ook nieuwe dingen aan en dagen kinderen uit;
• Het aanbod is voor alle leeftijden, voor jongens en meisjes, waarbij rekening gehouden wordt dat oudere kinderen meer behoefte kunnen hebben aan uitdaging in activiteiten;

Aanmelden klik hier

Voorjaarsvakantie planning klik hier!