Home   Opvang aanbod   Peuterspeelzaal (2 tot 4 jaar)

Peuterspeelzaal (2 tot 4 jaar)

 

Peuterspelen, leerzaam en leuk!

Peuterspelen is niet alleen leerzaam, het is ook heel leuk. Op een speelse manier leren de peuters sociale vaardigheden zoals rekening houden met elkaar, delen en natuurlijk samen spelen. Wij werken met thema’s waarmee wij de kinderen verschillende activiteiten aanbieden.

Er is veel aandacht voor hun creatieve ontwikkeling door met de peuters te tekenen en te knutselen. Buiten kunnen de kinderen zich heerlijk uitleven. Maar ook binnen is er volop ruimte om lekker te spelen: in de verschillende themahoeken, een puzzel maken of een spelletje doen.

Een belangrijk onderdeel van het peuterspelen is de taalontwikkeling. Bij ieder thema leren de kinderen nieuwe woorden en leest de leidster voor uit bijpassende boeken. Bij het peuterspelen zit uw kind in een groep van maximaal veertien kinderen, waar twee leidsters alle kinderen de aandacht en begeleiding geven die zij nodig hebben

Peuterspelen werkt met Puk & Ko:
Peuters spelen het liefst de hele dag. Prima natuurlijk, want spelen stimuleert de ontwikkeling. Puk & Ko biedt u praktische handvatten om peuters bij de ontwikkeling te begeleiden.  Lees verder.

Peuterspelen bij kinderopvang Elfen Wereld is inclusief fruit en drinken, mocht uw kind nog niet zindelijk zijn hebben wij ook luiers. Exclusief dieetvoeding, deze dient u zelf mee te geven.

Peuterspelen is op maandag t/m vrijdag ochtend van 08:45 uur tot 12:15 uur. De kinderen kunnen tussen 08:45 uur en 09:00 uur gebracht worden en tussen 12:00 uur en 12:15 uur weer gehaald.

Peuterspelen is een vorm van kinderdagopvang. Dit betekent dat werkende ouders (tweeverdieners) en alleenstaande werkende ouders gebruik kunnen maken van de Kinderopvangtoeslag. Hoeveel toeslag u van de belastingdienst krijgt, hangt af van uw inkomen. Kijk op www.toeslagen.nl voor meer informatie en om een proefberekening te maken.

Komt u niet in aanmerking voor de kinderopvangtoeslag? Dan vergoedt de gemeente Deventer de kosten voor peuterspelen voor u. In ruil daarvoor vraagt de gemeente een tegenprestatie in de vorm van acht uur vrijwilligerswerk  of mantelzorg per week. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de Vrijwilligers Centrale Deventer (0570 – 61 58 05) of het Steunpunt Mantelzorg (0900 – 86 62).

Wanneer u geen tegenprestatie kunt of wilt leveren, dan komen de volledige kosten van het peuterspelen voor uw eigen rekening.

Wilt u de sfeer bij kinderopvang Elfen Wereld eens komen proeven?

Bent u nieuwsgierig geworden naar ons peuterspelen? Kom dan gerust een keertje kijken. U bent van harte welkom. Peuterspelen bij ons de speelzaal die bij u en uw kind past!

Voor vragen of inschrijven neem dan contact met ons op.

Aanmelden klik hier